nieuws

achmea koopt kantoorontwikkeling zwolle

Beleggingen

Achmea Vastgoed heeft in september een nieuwbouwkantoor aangekocht in Zwolle van ongeveer 19.

00 m2 bvo. Het kantoor aan de Burgemeester Roelenweg is verhuurd aan Achmea Huisvesting. De ontwikkelaar is het Zwolsche DLH Ontwikkeling. Bramer Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, trad op namens de verkoper. Dat meldt Achmea Vastgoed in een persbericht.Partijen wilden de koopprijs niet bekendmaken. In de markt wordt een aankoopbedrag genoemd van 55 miljoen euro. Het nieuwe kantoor wordt op een herontwikkelde locatie direct aan de A28 in Zwolle gebouwd en biedt plaats aan 1100 mensen. De medewerkers van de twee Achmea-vestigingen in Zwolle en Meppel zullen hier samen worden gehuisvest. Het huurcontract is getekend voor vijftien jaar. De bouw van het kantoor is al begonnen en de verwachte oplevering is november 2007.Het gebouw is een ontwerp van Leijh Kappelhoff Seckel Van de Dobbelsteen Architecten uit Hengelo en bestaat uit een compositie van twee gebouwen van vijf en tien verdiepingen. Deze staan op een halverdiepte parkeerkelder van twee lagen, die door een tussenstuk met elkaar worden verbonden tot één geheel. De parkeergarage biedt plaats aan zo’n 300 auto’s.

Reageer op dit artikel