Eis 3,5 jaar voor moordopdracht vastgoedman Paes

Eis 3,5 jaar voor moordopdracht vastgoedman Paes

Op 14 februari zat de Sittardse vastgoedmiljonair Paes als slachtoffer in de rechtbank in Dordrecht.

Daar hoorde hij hoe justitie 3,5 jaar cel eiste tegen Jan Wubbeling, die het plan zou hebben gehad om Paes uit de weg te laten ruimen. Dat had moeten gebeuren in of bij het kasteel van Paes in Esneux, net onder Luik.

Dat hij al jaren woedend is op Paes (63), bevestigt Wubbeling (67). Maar de moordopdracht is in werkelijkheid een list van een kleine crimineel, die Wubbeling wilde afpersen, zegt zijn advocaat Siemen van der Eijk. Die pleit daarom voor vrijspraak. De 'moordopdracht' werd als twee maanden oude compilatie van telefoongesprekken door de zoon van Paes aan de politie gegeven.

Oud-gemeenteraadslid Wubbeling en Paes kennen elkaar uit Ghana, waar Wubbeling met een Ghanese trouwde en een containerbedrijf in de haven opzette. Multimiljonair Paes bezit daar onder meer het African Royal Beach Hotel. Ook is hij een soort koning van het Somey-volk.

Bezit

Hoofdgebouw Staatsmijn Sint Maurits
Hoofdgebouw Staatsmijn Sint Maurits

Weinig Limburgers zo spraakmakend en extravagant als Arthur ‘Ad’ Paes. Hij heeft zich opgewerkt van mijnwerkerszoon tot vastgoedmiljonair. Zo heeft hij onder de naam Top Locations veertien panden in Maastricht en Sittard. Daarbij zit het pand Stokstraat 33 in Maastricht, dat naast de befaamde winkel van Kiki Niesten zit. Daarnaast heeft hij onder eigen naam Paes Vastgoed panden zoals het oude hoofdgebouw van Staatsmijn Sint Maurits in Geleen. Dat is toch mooi als zoon van een oud-mijnwerker. Paes bezit naast allerlei vastgoed ook een kasteel in Esneux.

Mediaman

Paes komt vaak in de media, positief  zoals te zien in dit filmpje met Jort Kelder. Maar ook negatief. In het blad One World werd beschreven hoe Paes de spil was in een kindermisbruikzaak. Hij probeerde destijds de journalist het zwijgen op te leggen, dat lukte niet in Nederland. In Ghana werd hij vrijgesproken.

Hier staat Paes' Youtube

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.