Buurten in winkelcentrum De Gaard Utrecht

Buurten in winkelcentrum De Gaard Utrecht

De Utrechtse horecaformule Buurten opent komend voorjaar een nieuwe vestiging van 370 m2 in winkelcentrum De Gaard, in de Utrechtse wijk Tuindorp.

De Gaard wordt op dit moment door Top Vastgoed herontwikkeld en uitgebreid tot ruim 8.000 m2 winkelruimte, naar een ontwerp van Moke Architecten. Boven de winkels worden er 15 nieuwe appartementen gerealiseerd plus een parkeerdek.

Buurten heeft al twee vestigingen in Utrecht-Oost en in Utrecht-West en opent in het voorjaar van 2019 de derde vestiging in Leidsche Rijn Centrum. De vierde vestiging komt dus in de het vernieuwde winkelcentrum en zal Buurten in de Gaard gaan heten. De verwachting is dat het restaurant met groot terras in de loop van de zomer van 2019 haar deuren opent. De vestiging van Buurten past in de plannen van Top Vastgoed om De Gaard om te vormen tot een compleet wijkwinkelcentrum.

Aan uitbreiding van de oude Gaard was al geruime tijd behoefte. Verschillende ondernemers waren toe aan een ruimere winkelunit. Zo vestigt AH er een supermarkt van ruim 3.300 m2 en komt er een compleet aanbod van verszaken. Bovendien heeft de realisatie van woningbouw op het Veemarkt-terrein gezorgd voor een grotere groep consumenten waarvoor De Gaard het dichtstbijzijnde winkelcentrum is.

De oplevering van het winkelcentrum staat gepland voor medio 2019. Top Vastgoed ontwikkelt en realiseert de plannen voor eigen rekening en risico. Van der Vorm Vastgoed is belegger van De Gaard. Fimek Estate verzorgt het volledige projectmanagement.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.