Loetje opent vestiging in Leeuwarden

Loetje opent vestiging in Leeuwarden
Loetje

De restaurantketen Loetje opent een vestiging in Leeuwarden. Eind 2018 opent de restaurantketen aan de Stationsweg 2.

Het restaurant komt in het voormalige kraakpand tegenover het centraal station, tussen Grand Café Wouters en het Oranjehotel, meldt het Dagblad voor het Noorden. Leeuwarden krijgt daarmee de eerste Loetje-vestiging in het Noorden.

De stadsvilla waar Loetje zijn oog op heeft laten vallen, is in de negentiende eeuw ontworpen door de Leeuwarder stadsarchitect Thomas Romein. Het pand kende de afgelopen jaren opeenvolging van eigenaren met perioden van leegstand, waarin het pand in verval raakte. Plannen voor kantoren en later woningen gingen niet door. Eind vorig jaar kreeg eigenaar Kofa Vastgoed een vergunning om het pand te verbouwen tot restaurant.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.