Mercedes-Benz verhuist hoofdkantoor naar Nieuwegein

Mercedes-Benz verhuist hoofdkantoor naar Nieuwegein
Ravenswade 4, Nieuwegein

Mercedes-Benz Nederland verlaat zijn markante, ronde hoofdkantoor langs de A2/A12 op Papendorp in Utrecht. De autobouwer vertrekt februari 2019 naar bedrijventerrein de Liesbosch in Nieuwegein, meldt De Telegraaf.

'Het bedrijventerrein daar is bezig met een revival en erg geschikt voor ons', vertelt communicatiemanager Helen van Nuffelen van Mercedes-Benz in de krant. De ontwikkeling van het gebied naast de A12 op de grens met Utrecht stond jaren stil door slechte bereikbaarheid. Ook had het 107 hectaren grote terrein, waar ook de gevangenis staat, een slechte reputatie.

De bereikbaarheid wordt nu verbeterd door nieuwe toegangswegen voor auto- en vrachtverkeer. De reputatie wordt verbeterd door de komst van grote bedrijven. Zo bouwt Jumbo hier een geautomatiseerd distributiecentrum van circa 43.200 m2. De bouw begint komend najaar en moet een jaar later klaar zijn.

Mercedes-Benz verhuist naar een pand aan Ravenswade 4 waar voorheen Bruynzeel was gevestigd. Dit toekomstige kantoorgebouw van het autobedrijf wordt ingericht met meer flexplekken en conferentieruimtes. 'De organisatie is aan het veranderen en daardoor wordt het huidige pand te groot', aldus Van Nuffelen.

Het pand op Papendorp aan de Van Deventerlaan 50 (12.815 m2) is eigendom van het ABN Amro Renditefonds Nr Drei. Eigenaar van het voormalige Bruynzeel-pand is Laagraven Investment, een vehikel van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.