Nieuwste formule The Sting naar Statenplein Dordrecht

Nieuwste formule The Sting naar Statenplein Dordrecht

Op de hoek van het Statenplein en de Sarisgang, waar voorheen Cool Cat, Bart Smit en Pearle gevestigd waren ontwikkeld Nieuw Holland Projectontwikkeling namens Orange Capital Partners een nieuw winkelpand voor modeketen The Sting.

Eind januari 2018 is begonnen met de ingrijpende herontwikkeling van het gebouw, waar meerdere huurders moesten vertrekken om The Sting te huisvesten. Het gehuurde betreft een ruimte van 1.400 m2, verdeeld over 600 m2 op de begane grond en 800 m2 op de eerste verdieping. Het gebouw aan het Statenplein, gelegen in het winkelhart van Dordrecht, is door de komst van The Sting weer volledig ingevuld.

De huidige The Sting locatie, aan het Bagijnhof 9 te Dordrecht, zal worden ingevuld met een Costes vestiging. De verplaatsing van The Sting en de komst van Costes zijn een impuls en een versterking voor de binnenstad van Dordrecht.

Nieuw Holland treedt voor de herontwikkeling, de verhuur en het bouwmanagement op voor OCP. The Sting en Costes werden in deze transacties begeleidt door KroesePaternotte.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.