nieuws

Kwart meer woningverkopen in mei

Transacties

De woningverkoop is vorige maand weer stevig toegenomen. Het Kadaster registreerde in mei 19.990 transacties.

Kwart meer woningverkopen in mei
woning te koop

Dat is bijna een kwart meer dan een jaar eerder en bijna een vijfde meer dan in april, toen de woningverkoop met 16.694 transacties even een dip vertoonde. De sterkste toename was vorige maand te zien bij twee-onder-een-kapwoningen. Daarvan werden er bijna 40 procent meer verkocht. De kleinste stijging deed zich voor bij appartementen. Maar daarvan wisselden er nog altijd 15,5 procent meer van eigenaar dan in mei vorig jaar.

In alle provincies zat de woningmarkt in de lift. In Limburg steeg de verkoop het sterkst (44,5 procent), in Utrecht het minst (7,7 procent). Het aantal geregistreerde hypotheken nam in mei met ruim 28 procent toe tot ruim 29.000. Er vonden 126 executieveilingen plaats, ruim een kwart minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels