nieuws

Kantorenleegstand Venlo bijna nihil

Transacties

De gemeente met de hoogste kantorenleegstand van Nederland is Stichtse Vecht met 39 procent aan leegstaande kantoorgebouwen. In Venlo staan met 2 procent de minste kantoren leeg.

Kantorenleegstand Venlo bijna nihil
nieuwe-stadskantoor-Venlo

Dat blijkt uit het op 14 juli gepubliceerde onderzoek Nederland Compleet van Cushman & Wakefield. Vorige week meldde de vastgoedadviseur al op basis van hetzelfde onderzoek dat de gemiddelde kantorenleegstand medio 2017 ten opzichte van medio 2016 met 7,7 procent is gedaald naar 13,1 procent, ofwel 6,359 miljoen vierkante meter. Van deze lege voorraad is 47 procent kansrijk, 41 procent kanshebbend en slechts 12 procent kansarm, aldus de vastgoedadviseur.

De gemeenten met de minste kantorenleegstand zijn Venlo (2 procent), Veldhoven (3 procent), Tilburg (6 procent) en Den Bosch en Roosendaal met elk ongeveer 7,5 procent. De top 10 wordt gecompleteerd door Zeist (8 procent), Leiden, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam (9 procent). De drie gemeenten met de hoogste kantorenleegstand zijn Stichtse Vecht (39 procent), Capelle aan den IJssel (37 procent) en Almere (32 procent).

In de overige zeven plaatsen uit de top 10 staat 26 tot ruim 20 procent van de kantoren leeg. In Gouda en Hengelo bedraagt de leegstand 26 procent, gevolgd door Veenendaal (24 procent), Nieuwegein (23 procent), Deventer (22 procent), Schiedam (21 procent) en Zoetermeer (20,5 procent).

Reageer op dit artikel