nieuws

Connexxion huurt kantoor stationsplein Hilversum

Transacties

Vervoersbedrijf Connexxion Nederland verruilt het hoofdkantoor aan het Laapersveld voor een nieuw onderkomen van 4.410 m2 en 67 parkeerplaatsen aan het stationsplein in Hilversum.

Connexxion huurt kantoor stationsplein Hilversum
stationsplein-Hilversum

Het gaat om een kantoor van Bouwfonds aan Stationsplein 13, blijkens Kadaster-gegevens. Het kantoor heeft na het vertrek van de Belastingdienst ongeveer vijf jaar leeggestaan. Connexxion vertrekt uit het verouderde voormalige Veronica-kantoor aan Laapersveld 75. Daar huurde het vervoersbedrijf vanaf 2008 5.200 m2 van destijds Altera Vastgoed.

Transdev (moederbedrijf van Connexxion Openbaar Vervoer, Connexxion Taxi en het Witte Kruis) was op zoek naar een kantoorgebouw nabij een ov-knooppunt. Het nieuwe hoofdkantoor bevindt zich boven NS-station Hilversum. De verhuizing is ook een stimulans voor het personeel om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Architectenbureau DZAP zal het huidige pand ‘opfrissen’, waarbij medewerkers flexibele werkplekken en voorzieningen krijgen. Op de eerste verdieping komt een werkcafé, het middelpunt van het kantoor. Begin juli aanstaande verhuist het voltallige personeel van Connexxion naar het nieuwe onderkomen.

Spring Real Estate adviseerde Connexxion Nederland gedurende het hele traject.

Reageer op dit artikel