nieuws

Hoogste prijsgroei woningen in vijftien jaar

Transacties

Bestaande koopwoningen waren in maart 7,3 procent duurder dan in maart 2016. Dat is de hoogste prijsstijging na maart 2002.

Hoogste prijsgroei woningen in vijftien jaar
woning te koop

Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen. In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013.

Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau 8,6 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 16,4 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in maart 2017 ongeveer even hoog als in april 2006.

Reageer op dit artikel