nieuws

Vastned verhuist kantoor in november naar Zuidas

Transacties

De beursgenoteerde winkelbelegger Vastned verhuist zijn kantoor in november 2016 van Rotterdam naar Amsterdam. Het bedrijf huurt een etage in kantoorgebouw Officia I aan De Boelelaan 7.

Vastned-CEO Taco de Groot vindt het een voor de hand liggende stap. ‘Onze klanten, adviseurs, financiers – bijna iedereen zit in Amsterdam. Het is niet meer dan logisch dat wij ons in Amsterdam vestigen.’

Dat Vastned ooit naar Rotterdam trok, kwam door de samenwerking met de beleggingsmaatschappij Vaste Waarden Nederland in Breda. Vastned had zijn hoofdkantoor toen in Den Haag. ‘De toenmalige bestuurders kozen voor een nieuw kantoor ergens in het midden – Rotterdam dus.’

De Groot kondigde zijn verhuisplan twee jaar geleden intern al aan. Bijna het complete bedrijf met 51 medewerkers wordt in het nieuwe kantoor samengebracht op één vloer met een open inrichting. Het pand is eigendom van het Spoorwegpensioenfonds SPF.

Eind juni 2016 rapporteerde het beursfonds dat het aandeel van zogenoemde premium city high street shops inmiddels 70 procent bedraagt. De bezettingsgraad in deze panden bedroeg op dat moment 99,2 procent, bij een brutohuurgroei van 1,9 procent.

Reageer op dit artikel