nieuws

Rijksvastgoedbedrijf verkoopt Maliebaan 10 Utrecht

Transacties

Het Rijksvastgoed heeft binnen 60 dagen de rijksmonumentale villa van 591 m2 aan Maliebaan 10 in Utrecht verkocht. Kopers zijn twee particulieren uit Urecht, die er 2.615.000 euro (Kadaster) voor betalen.

Bij de villa horen 10 parkeerplaatsen. De villa uit 1902 is gebouwd in overgangsarchitectuur. Een bouwstijl die voornamelijk werd gebruikt omstreeks 1880-1900. De naam werd aan deze stroming gegeven, omdat ze de overgang markeerde tussen de neostijlen en de modernere stijlen als Jugendstil en art nouveau. Er zijn veel originele details zoals cassette- en ornamentenplafonds, Jugendstil verlichtingsarmaturen, ensuite-deuren, wandbetimmering, glas-in-lood (gemaakt door Prinsenhof in Delft), marmer-, granito- en parketvloeren, schouwen, paneeldeuren en smeedijzeren hekken.

Het Rijksvastgoedbedrijf werd begeleid door Waltmann Makelaars & Bedrijfshuisvesting uit Utrecht. De kopers werden geadviseerd door DTZ Zadelhoff. 

Reageer op dit artikel