nieuws

Persgroep huurt in Lunet in Nijmegen

Transacties

Bestuursvoorzitter Frits Campagne van De Persgroep en regiodirecteur Frans Holleman van BPD tekenden op 23 september de huurovereenkomst voor een kantoor van circa 1.000 m2 op de begane grond van gebouw De Lunet te Nijmegen. Dit gebouw maakt onderdeel uit van het binnenstedelijke plan Handelskade en staat prominent aan de Waal.

Deze overeenkomst is de eerste die is gesloten voor de resterende commerciële ruimtes die BPD de komende periode zal verhuren in Handelskade. Naast dit kantoor is nog een aantal horecagelegenheden voorzien.

De Persgroep zal op deze locatie voor minimaal 10 jaar de redactie van de regionale krant De Gelderlander vestigen. Hiermee komt de krant terug op de plek waar voorheen het kantoor en de drukkerij van De Gelderlander hebben gestaan. Naast de verbondenheid met de historie ligt deze overeenkomst in lijn met het beleid van De Persgroep om haar kranten op representatieve toplocaties te vestigen. Het feit dat BPD aan deze zijde van de stad het gebied Waalfront ontwikkelt en Handelskade daarmee steeds meer een centrumstedelijke functie krijgt, draagt hieraan bij.

Reageer op dit artikel