nieuws

BPD Noord-West naar Zuidas

Transacties

Het regiokantoor Noord-West van BPD verhuist eind 2017 naar het Burgerweeshuis op de Zuidas in Amsterdam. Dit regiokantoor is nu gevestigd aan Leidsevaart 588 in Haarlem.

Het besluit wacht op een positief advies van de ondernemingsraad. BPD kon 19 september nog geen details geven. Het Burgerweeshuis, gevestigd aan IJsbaanpad 3, is 6.000 m2 groot en is sinds eind 2014 eigendom van Brouwershoff (van Cor van Zadelhoff) en een partner. 

Het Burgerweeshuis, opgeleverd in 1960 en al lang een monument, is ontworpen door Aldo van Eyck. Het bijzondere is dat dit gebouw in deze omgeving het enige is zonder verdieping. De stichtingskosten bedroegen in 1960 in  totaal 3 miljoen gulden (1,35 miljoen euro). Begin jaren negentig kwam het
leeg. Het is medio jaren negentig door Alvesta uit Laren (NH)  herontwikkeld tot kantoor en toen voor ongeveer 25 miljoen gulden verkocht aan Duitse beleggers. Het werd toen een multi-tenant kantorencomplex.

Met de komst van BDP Noord-West verhuist opnieuw een vastgoedonderneming naar Amsterdam en de Zuidas. Binnenkort verhuist Vesteda vanuit Maastricht naar Amsterdam. Vastned, nu gevestigd in Rotterdam, verhuist ook naar Amsterdam (Officia I, De Boelelaan 7, vlakbij de Zuidas). Syntrus Achmea Real Estate Finance zit naast station Sloterdijk. Al op de Zuidas gevestigd zijn onder meer APG (ABP),  Bouwinvest, alle grote landelijke/internationale vastgoedadviseurs/makelaars, en de meest relevante advocaten, notarissen en fiscalisten. In de directe omgeving houdt Altera in Amstelveen kantoor, en Wereldhave en Kroonenberg  op Schiphol.

 

Reageer op dit artikel