nieuws

BPD huurt 3.000 m2 in Burgerweeshuis

Transacties

BPD zal in het vierde kwartaal van 2017 ongeveer 3.000 m2 afnemen in het voormalige Burgerweeshuis in Amsterdam voor zijn regiokantoor Noord-West.

BPD huurt 3.000 m2 in Burgerweeshuis

Dat zegt de ontwikkeltak van Rabobank in reactie op berichtgeving in Vastgoedmarkt over de geplande verhuizing eind 2017. BPD regio Noord-West, nu nog gevestigd in Haarlem, zal het pand met vijftig medewerkers betrekken. Het pand betreft een rijksmonument dat wordt getransformeerd tot een nieuw kantoor. Het voormalige Burgerweeshuis ligt aan het IJsbaanpad 1-5 vlakbij het Olympisch Stadion.

De goed bereikbare locatie is volgens BPD gelegen in een belangrijk deel van het werkgebied van regio Noord-West. De verhuizing is onder voorbehoud van het positieve advies van de onderdeelcommissie BPD (ondernemingsraad) in december 2016. Het Burgerweeshuis heeft een totale oppervlakte van 6.000 m2 en is sinds eind 2014 eigendom van Brouwershoff (van Cor van Zadelhoff) en Nijkerk Burgerweeshuis BV. Deze bv is onderdeel van houdstermaatschappij Nijkerk Holding in Amsterdam. Tot de holding behoren enkele ondernemingen, vooral op het gebied van informatietechnologie, waaronder Vosko Networking, Ferranti Computer Systems en Nijkerk Electronics. Directeur zijn Ernst en Richard Nijkerk.

Reageer op dit artikel