nieuws

RAC Belair Brussel volledig verhuurd

Transacties

Vastgoedontwikkelaar en -belegger Breevast heeft met zijn partner Immobel de verhuur van de laatste fase van het project RAC-Belair in Brussel afgerond. Op 20 juli is een huurovereenkomst gesloten met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor het volledige Belair-gebouw dat bestaat uit 9.500 m2 kantoorruimte, 3.700 m2 archiefoppervlak en 35 parkeerplaatsen.

Belair is ondergebracht in RAC 2 N.V. met als aandeelhouders Breevast (60 procent) en Immobel (4 procent).

Het Belair-gebouw werd ontwikkeld op de locatie van het vroegere Rijksadministratief Centrum (RAC), strategisch gelegen in het hart van de zogenaamde Brusselse Vijfhoek. Het gebouw maakt deel uit van de totale herontwikkeling van de RAC-Belair-locatie van 150.000 vierkante meter en een parkeergarage met 1.300 plaatsen. In de herontwikkeling staan mobiliteit, duurzaamheid en functiemenging centraal. De eerste fase van dit project betrof de herontwikkeling van 80.000 vierkante meter, gehuurd door de Regie der Gebouwen ten behoeve van de huisvesting van de Federale Politie. Na herontwikkeling en verhuur werd deze eerste fase van het project in maart 2014 afgerond met een verkoop en levering aan Hannover Leasing.

Breevast is ook eigenaar van de naast RAC-Belair gelegen Financietoren, een kantoorgebouw van circa 200.000 m2 dat tot 2035 is verhuurd aan de Regie der Gebouwen.

Reageer op dit artikel