nieuws

Group 2000 naar Haagse veiligheidscampus

Transacties

Group 2000 vestigt zich op de campus van The Hague Security Delta (HSD) in Den Haag. Op de campus van 4.000 m2 aan Wilhelmina van Pruisenweg 104 hebben zich nu vijftig bedrijven uit de veiligheids- en it-sector gevestigd.

De campus is gevestigd op drie verdiepingen in gebouw Headquarter van UBS, waar voorheen Siemens was gevestigd. De gemeente Den Haag, die The Hague Security Delta 2,5 jaar geleden lanceerde, heeft 4.000 m2 afgenomen. Den Haag verhuurt de ruimte zelf onder aan de bedrijven. Volgens campusmanager Jochem Streekstra heeft Den Haag nu zo’n 88 procent onderverhuurd, waarvan 15 procent aan buitenlandse partijen. Group 2000, leverancier van beveiligingsoplossingen aan overheden, inlichtingendiensten, telecommunicatie-operators en grote bedrijven, heeft 20 m2 afgenomen.

Bedrijven, overheden en kennisinstellingen uit heel Nederland werken op de HSD Campus aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid. The Hague Security Delta heeft ook kantoorruimte afgenomen in het nabijgelegen WTC The Hague aan Prinses Beatrixlaan 582, verklaart de campusmanager. ‘We hebben 400 m2 kantoorruimte afgenomen van eigenaar Bouwinvest. Bouwinvest heeft nog 2.100 m2 gereserveerd voor internationale security-bedrijven in het WTC-complex. Dat moet geen probleem zijn om te vullen. We voeren al gesprekken met Amerikaanse en Indiase security-bedrijven. Binnenkort gaan we bovendien innovatieve partijen werven in Singapore, India en Israël.’ (MvL)

Reageer op dit artikel