nieuws

NSK huurt nieuw EDC in Tilburg

Transacties

Belegger Montea en projectontwikkelaar Built to Build hebben een huurovereenkomst getekend met NSK European Distribution Centre. De partners zullen voor NSK een nieuw distributiecentrum op maat ontwikkelen van 17.300 m² opslagruimte, 1.900 m² kantoren en een mezzanine van 1.900 m² op de logistieke zone Vossenberg West, te Tilburg.

NSK huurt nieuw EDC in Tilburg

Dat meldt de Belgische logistieke vastgoedonderneming Montea in een persbericht. Montea zal de ontwikkeling, onder de gebruikelijke opschortende voorwaarden, verwerven bij de oplevering van het gebouw voor een geschatte investeringswaarde van 15,4 miljoen euro, hetgeen neerkomt op een aanvangsrendement van 6,50 procent.

NSK produceert lagers, lineairtechniek en stuurinrichting systemen. NSK is reeds 15 jaar aanwezig op industrieterrein Kraaiven in Tilburg. Op basis van de gestage groei van de activiteiten is beslist om een grotere locatie te zoeken binnen de logistieke hotspot Tilburg. In samenwerking met Montea en Built to Build (BTB) zal op Industrieterrein Vossenberg het nieuwe EDC gerealiseerd worden. NSK zal het gebouw bij oplevering huren voor een minimale periode van 10 jaar.

In dit project zal BTB opnieuw samenwerken met Bouwbedrijf Van der Heijden. Voor de ontwikkeling van verschillende logistieke centra (onder andere Loven Estate Tilburg, Muldershof Nijmegen, Siberië I en II te Venlo) hebben BTB en Van der Heijden reeds eerder samengewerkt.

Reageer op dit artikel