nieuws

Icon verhuurt ruim 7.000 m2 kantoorruimte Atrium

Transacties

Icon Real Estate heeft in het Atrium-gebouw aan de Zuidas bijna 7.000 m2 kantoorruimte verhuurd. Samen met de recente huurovereenkomsten heeft Icon in de afgelopen twaalf maanden 30.000 m2 in het Atrium verhuurd.

Icon verhuurt ruim 7.000 m2 kantoorruimte Atrium

Zakelijke dienstverlener Vistra heeft een huurovereenkomst gesloten voor 6.000 m2 in de bestaande torens van het Atrium-complex. Daarnaast heeft een bestaande huurder een nieuwe huurovereenkomst getekend, waarmee het huurcontract met 50 procent wordt uitgebreid naar 2.200 m2. Het bedrijf zal zich in de nieuwe Zuidtoren vestigen, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 wordt opgeleverd.

Eind vorig jaar kondigde Icon Real Estate de uitbreiding aan van de kantoorruimtes van huurders Regus, Optiver en Celanese in het Atrium. De renovatie en de uitbreiding van het Atrium is het resultaat van een joint venture tussen Icon Real Estate en G&S Vastgoed. Vistra werd geadviseerd door NL Real Estate. DTZ stond Icon bij in collegiale samenwerking met JLL and CBRE. De Benelux-portfolio van Icon Real Estate beslaat ruim 300.000 m2 kantooroppervlakte met een waarde van ongeveer 1 miljard euro.

Victory Advisors, eigenaar van Icon Real Estate, zegt het veel beter te doen dan de gemiddelde markt. ‘Terwijl landelijk de kantooropname over de afgelopen vier kwartalen met 14 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar (bron: CBRE Research), zag Victory Advisors bij zijn assets door heel Nederland een opnamestijging van 45 procent. De afgelopen maanden bleef deze outperformance aanhouden. We hebben al meer dan 12.000 m2 verhuurd, een verdubbeling in vergelijking met de Q2-resultaten van vorig jaar.’

Victory Advisors spreekt van een ‘perfecte storm’ voor investeringen in Nederland. ‘Een aantal factoren komt momenteel samen, wat dit de meest aantrekkelijke tijd uit de recente geschiedenis maakt om te investeren in Nederland. Zo is de kantorenvoorraad aanzienlijk gedaald als gevolg van zeer weinig nieuwe bouwontwikkelingen en transformatie tot woningen, studentenhuisvesting, hotels en andere alternatieve doeleinden. Ook zijn de opnamevolumes toegenomen door zowel uitbreidingen van bestaande huurders als de komst van nieuwe bedrijven naar Nederland.’

Reageer op dit artikel