nieuws

HKU huurt 5.231 m2 kantoor in Utrecht

Transacties

Nexus Real Estate heeft gebouw Molenburg aan de Nieuwekade in Utrecht verhuurd aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Het gaat om 5.231 m2 kantoorruimte en 76 parkeerplaatsen.

HKU huurt 5.231 m2 kantoor in Utrecht

De huur gaat in op 1 mei 2017 en heeft een looptijd van 15 jaar. HKU zal in gebouw Molenburg haar directie en staffuncties onderbrengen. Ook komen er presentatie- en onderzoeksruimtes voor expertisecentra en lectoraten. Gebouw Molenburg wordt geheel gerenoveerd en verduurzaamd. Het zal een open karakter krijgen, zodat er meer verbinding ontstaat tussen het gebouw, de gebruiker en de omgeving. HKU is in 2014 begonnen met het programma Herhuisvesting. De onderwijsinstelling heeft gekozen voor concentratie in en om het centrum van Utrecht.

Kantoorgebouw Molenburg maakt deel uit van een grotere vastgoedportefeuille die sinds eind 2015 beheerd wordt door Nexus Real Estate. Het kwam beschikbaar door het vertrek van de voormalige huurders in 2016. Nexus Real Estate heeft deze transactie gerealiseerd namens de eigenaar van het gehuurde en werd daarbij geadviseerd door CBRE.

Reageer op dit artikel