nieuws

Braziliaans Petrobras naar First Rotterdam

Transacties

Petrobras Global Trading heeft een langjarige huurovereenkomst voor 1.056 m2 kantoorruimte gesloten met First Rotterdam Beheer.

Braziliaans Petrobras naar First Rotterdam

Het Braziliaanse staatsoliebedrijf huurt de ruimte op de negende verdieping van de ruim 120 meter hoge kantoortoren. Ook huurt Petrobras vier parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het gebouw. First ligt middenin Rotterdam Central District, tegenover het centraal station van Rotterdam. Het gebouw beschikt over een Breeam Excellent certificaat. De tiende tot en met de twintigste verdieping zijn nog beschikbaar. De verhuurder werd bij deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff  in collegiale samenwerking met CBRE.

Union Investment kocht het nieuwbouwkantoor eind mei van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep. De Duitse institutionele belegger heeft First Rotterdam voor ongeveer 134,5 miljoen euro gekocht, concludeert Vastgoedmarkt op basis van Kadaster-cijfers. De hypothecaire akte vermeldt een basiskoopprijs van 162,8 miljoen euro, inclusief 21 procent omzetbelasting (134,5 miljoen zonder ozb). De akte rept ook van een additionele koopprijs, die Vastgoedmarkt niet kan achterhalen. Of die additionele koopprijs afhankelijk is van een al dan niet afgesloten huurgarantie is niet bekend.

Reageer op dit artikel