nieuws

Topshelf tekent voor V&D-panden Nijmegen, Groningen

Transacties

Topshelf heeft definitieve huurovereenkomsten getekend voor de voormalige V&D-panden in Nijmegen en Groningen. De warenhuizen openen in september de deuren.

De panden van respectievelijk 10.800 m2 (Nijmegen) en 7.579 m2 (Groningen) zijn eigendom van IEF Capital. De vermogensbeheerder bevestigt de huurovereenkomsten. Topshelf-directeur Inge van Kemenade had begin mei al gezegd naar Groningen te gaan. ‘Naast de bekende collecties op het gebied van sports, fashion en lifestyle worden deze department stores ingericht als volwaardige en eigentijdse warenhuizen’, aldus Topshelf.

In april huurde Topshelf al het voormalige V&D-pand in Arnhem van 8.435 m2. Binnen een jaar zint de sportwinkelformule op nog eens vier vestigingen, zodat het totale winkelbestand op twaalf uitkomt. Of dat ook voormalige V&D-panden zijn, wil de keten niet bevestigen. Wel laat de sportketen weten dat de panden een forse renovatie moeten ondergaan. Uiterlijk voorjaar 2017 moeten deze panden open gaan voor publiek. Daarmee zal Topshelf de gewenste landelijke dekking hebben bereikt. Topshelf is nu ook gevestigd in Rotterdam, Utrecht, Leerdam, Beuningen en woonboulevard Cruquius tussen Heemstede en Hoofddorp.

RPM bracht namens Topshelf de transactie met IEF Capital tot stand en begeleidt Topshelf ook bij de verdere expansie. 

Reageer op dit artikel