nieuws

Media Markt huurt 7.000 m2 kantoorruimte De Rotterdam

Transacties

Rabo Vastgoedgroep heeft een langjarig huurcontract afgesloten met Media Markt-Saturn Holding Nederland voor 7.000 m2 kantoorruimte in gebouw De Rotterdam.

Op de 35e tot en met 40e verdieping van Wilhelminakade 52 wordt het hoofdkantoor van Media Markt – Saturn Holding Nederland gevestigd met 350 medewerkers. Het gebouw is hiermee voor 95 procent verhuurd. Naar verwachting zal de nieuwe huurder medio juni het gebouw betrekken.

Media Markt – Saturn Holding is momenteel gevestigd in een gebouw aan het Rotterdamse Prins Alexanderplein. Om het groeiende aantal medewerkers een goede en moderne werkplek te bieden, ontstond de vraag naar extra ruimte. Ook grijpt de organisatie de verhuizing aan om te kunnen werken volgens de principes van het nieuwe werken: open en flexibel.

De Rotterdam is een ontwikkeling van De Rotterdam I, onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Het ontwerp van De Rotterdam is van OMA/Rem Koolhaas. De Rotterdam is met 60.000 m2 kantoor, zo’n 1.500 m2 horeca, een hotel met 278 kamers, een parkeergarage met plaats voor zo’n 670 auto’s en 240 woningen, een verticale stad op de Wilhelminapier.

Molsbergen Development verzorgt namens Rabo Vastgoedgroep het asset- en ontwikkelingsmanagement van de Rotterdamse portfolio: De Rotterdam, First en Cool63. Pels Rijcken heeft deze transactie begeleid namens de verhuurder. Verhurend makelaars zijn DTZ Zadelhoff en JLL. De huurder is geadviseerd door Nauta Dutilh en CBRE, die eveneens de opdracht heeft gekregen voor het projectmanagement van het interieur.

Met de keuze voor De Rotterdam lijkt de vrede tussen Rabo Vastgoedgroep en Media Markt – Saturn Holding weer getekend. De inmiddels opgeheven Rabo-ontwikkeldochter MAB had in het Rotterdamse project Cool63 een op maat gemaakte flagship store gerealiseerd, totdat het elektronicaconcern zich ter elfder ure terugtrok. Rabo Vastgoedgroep zoekt al twee jaar een koper voor het commerciële vastgoed in De Rotterdam. Het ligt voor de hand dat met een bezettingsgraad van 95 procent snel een koper wordt gevonden. 

Reageer op dit artikel