nieuws

Duits bedrijf kiest voor Breda

Transacties

Het Duitse technologiebedrijf Zeiss heeft een huurovereenkomst getekend voor 1.500 m2 kantoorruimte in gebouw Bond Park in Breda. In Breda vestigt Zeiss zijn Benelux-activiteiten.

Het kantoor aan Graaf Engelbertlaan 75 is eigendom van Bond Park. Zeiss betrekt het kantoor in januari 2017. In het kantoor worden de Benelux-activiteiten met 150 gespecialiseerde medewerkers van het bedrijf gevestigd. Het bedrijf heeft nu nog kantoren in Sliedrecht en Best.

Zeiss is al zeventig jaar actief in Nederland. De klanten van het bedrijf variëren van universitaire ziekenhuizen voor operatiemicroscopen tot zelfstandige opticiens voor precisie brillenglazen. ‘We hebben voor Breda gekozen vanwege de centrale locatie in de Benelux’, aldus Stefan Claes, managing director Benelux van Zeiss.

Volgens Boaz Adank, wethouder Economische Zaken van Breda, bevestigt de komst de positie van Breda als internationale vestigingsstad. ‘Bovendien bevestigt het opnieuw dat West-Brabant een aantrekkelijke thuisbasis is voor ondernemingen.’ Rewin, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van West-Brabant, heeft Zeiss geadviseerd bij de samenvoeging van het Nederlandse en Belgische kantoor van Zeiss en de zoektocht naar een nieuwe locatie. 

Reageer op dit artikel