nieuws

Doorstart vier Macintosh-winkels in Syntrus-panden

Transacties

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is met de nieuwe eigenaren de doorstart van twee Scapino-winkels en twee Manfield-winkels overeengekomen. Meer huurdeals zullen volgen.

Dat meldt Cushman & Wakefield (C&W). C&W en Engelvast hebben Syntrus Achmea hierbij geadviseerd. Scapino en Manfield maakten deel uit van de eerder dit jaar failliet verklaarde Hoogenbosch Retail Group, onderdeel van de eveneens gefailleerde Macintosh Retail Group.

Scapino Winkels, nu onderdeel van Ziengs Schoenen, heeft met de vermogensbeheerder nieuwe langjarige huurovereenkomsten gesloten tegen marktconforme huurprijzen voor een Scapino-winkel in Nieuw-Vennep en een Scapino-winkel in Vlijmen. De winkel in Nieuw-Vennep in winkelcentrum De Symphonie aan De Symphonie 35 heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 694 m2. De winkel in Vlijmen aan Heistraat 28 heeft een verhuurbare vloeroppervlak van 719 m2. De winkel is onderdeel van de winkelstrip aan de Oliemaat in Vlijmen.

Voor de Manfield-winkels in Amsterdam en Haarlem zijn twee indeplaatsstellingen gerealiseerd met MNFLD, onderdeel van het schoenenbedrijf van de familie Termeer, bekend van het merk Sacha. De winkel in Amsterdam aan Nieuwendijk 204 heeft een verhuurbare vloeroppervlak van 104 m2. De winkel in Haarlem aan Grote Houtstraat 21 heeft een verhuurbare vloeroppervlak van 183 m2.

De gevolgen van het faillissement voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance zijn volgens C&W vanwege de doorstart en indeplaatstellingen beperkt. Voor de resterende objecten die in het faillissement vallen en in eigendom zijn dan wel onder beheer vallen van Syntrus Achmea verkeren de contractonderhandelingen in een afrondende fase.

Reageer op dit artikel