nieuws

AO World naar Cartesiuskwartier Utrecht

Transacties

De Britse online witgoedverkoper AO World heeft een vestiging ter grootte van 2.500 m2 geopend op het terrein van logistiek dienstverlener Van der Wal in het Cartesiuskwartier in Utrecht. De webwinkel AO.nl is 1 maart 2016 begonnen met verkopen en opereert vanuit Utrecht met een callcenter, een overslagloods en een eigen wagenpark voor fijndistributie.

De Britse e-tailer is sinds eind 2014 actief in Duitsland en heeft daardoor relatief eenvoudig kunnen uitbreiden naar Nederland. Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU), die zich bezighoudt met de herstructurering van bedrijventerreinen in de provincie Utrecht, heeft AO begeleid bij het zoeken naar een vestigingslocatie. De keuze voor de meest geschikte locatie is uiteindelijk gevallen op Nijverheidsweg 33 in het Cartesiuskwartier. Op dat adres bevindt zich het hoofdkantoor van logistiek dienstverlener Van der Wal.

Van der Wal verzorgt het transport vanuit het warehouse van AO in Bergheim (Duitsland) naar de locatie in Utrecht. In de loods in Utrecht worden de goederen overgeladen in AO-wagens, waarmee de producten vervolgens afgeleverd worden bij de Nederlandse klant.

AO heeft de ambitie de grootste elektronicawinkel van Europa te worden.  

Reageer op dit artikel