nieuws

DHG verhuurt bijna 16.000 m2 logistiek Moerdijk

Transacties

DHG heeft op de Logistic Boulevard in Moerdijk een logistiek complex van 15.764 m2 langjarig verhuurd aan Base Logistics uit Zwijndrecht.

Deze boulevard bevindt zich op Smartlog Moerdijk. De logistiek vastgoedbelegger en ontwikkelaar heeft onlangs fase 1 van Smartlog Moerdijk opgeleverd en de bouw van fase II aangekondigd. Eerder tekenden AWL Moerdijk (12.873 m2), Manuli Fluiconnecto (7.086 m2) en Mac-Lean (7.584 m2) voor logistieke ruimte op de logistieke boulevard.

Base Logistics tekende een 10-jarige huurovereenkomst voor unit C+D in fase II, bestaande uit 14.764 m2 distributieruimte, 800 m2 kantoorruimte en 800 m2 mezzanine. Fase II, dat in totaal bestaat uit 20.719 m2 distributieruimte, 1.260 m2 mezzanine en 1.369 m2 kantoorruimte, zal naar verwachting in oktober worden opgeleverd. Base logistics is een logistiek dienstverlener, met de focus op transport -, warehouse – en data management. ConsortArchitects uit Rotterdam verzorgde het ontwerp van het logistieke complex. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Vrolijk uit Zevenbergen.

Willem Slager, commercieel directeur van DHG: ‘De recente verhuringen (Walt van 8,8 jaar) bevestigen de kwaliteit van zowel de ontwikkeling als van Moerdijk als logistieke hotspot. Op de lijst logistieke hotspots van Nederland 2015 staat Moerdijk op plek 3. Logistiek dienstverleners kiezen onder meer voor Moerdijk vanwege haar uitstekende multimodale ontsluitingen.’

Met het Havenschap Moerdijk heeft DHG inmiddels overeenstemming over de uitgifte van 20 hectare op het voormalige Shell-terrein inMoerdijk, vult Slager aan. ‘Hier zullen wij grootschalig logistiek ontwikkelen met een mix van conventionele logistiek en logistiek bedoeld voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Binnenkort zullen wij hierover berichten.’

Reageer op dit artikel