nieuws

FNV voegt hoofdkantoren samen in Leidsche Rijn Utrecht

Transacties

De vier hoofdkantoren van de FNV in Amsterdam, Zoetermeer, Woerden en aan de Varrolaan in Rijnsweerd in Utrecht verhuizen met 2.000 werknemers naar kantoorgebouw Facet in Leidsche Rijn.

Dat bevestigt de vakbond aan RTV Utrecht. Het 200 meter lange kantoorgebouw aan Hertogswetering 159 ligt naast winkelcentrum The Wall en langs snelweg A2. Vastgoedmarkt begrijpt dat FNV 12.000 m2 van het in totaal 22.000 m2 grote kantoor zal huren. Dat is het metrage dat Mediq Apotheek tot nu toe in het complex huurt. Andere huurder in Facet is Oracle dat in 2009 een tienjarig huurcontract voor 10.000 m2 afsloot in het kantoor met als adres Hertogswetering 163-167.

ING Real Estate Development liet het kantoor in 2008 realiseren voor 41 miljoen euro. Het kantoor is nu eigendom van Nordcapital. Mediq werd eind 2014 overgenomen door farmaceutisch dienstverlener Brocacef Groep. Een deel van Mediq verhuist van Facet naar het hoofdkantoor van Brocacef aan Straatweg 2 in Maarsen. Andere delen vertrekken naar een nieuw kantoor aan Rijnzathe 10 in De Meern in Utrecht, eigendom van HSBC Deutschland.

De vakbond heeft een intentieverklaring getekend om het kantoor te betrekken en wil volgende maand zijn definitieve handtekening zetten. FNV verhuist begin 2017 naar het kantoor. Sinds 1 januari zijn de FNV-afdelingen Vakcentrale, Bondgenoten, Abvakabo, Bouw en Sport samengegaan in één organisatie. Daardoor zijn de werknemers nu veel op reis tussen de vier kantoren en dat moet met de verhuizing naar Utrecht tot de verleden tijd gaan behoren.

Reageer op dit artikel