nieuws

Royal Properties koopt Anton Philipsweg Hilversum

Transacties

Royal Properties Group heeft het 52.550 m2 grote bedrijventerrein aan de Anton Philipsweg in Hilversum gekocht. De openbare verkoop werd geïnitieerd door hypotheekhouder Propertize.

Royal Properties koopt Anton Philipsweg Hilversum

De locatie betreft een perceel grond van 5,2 hectare met daarop drie kantoorgebouwen met een oppervlakte van in totaal ongeveer 24.000 m2 en 475 parkeerplaatsen. Het complex is gelegen in Hilversum Oost tegen het natuurgebied Laarder Wasmeer aan. De gebouwen vormden ooit het hoofdkantoor van de telecommunicatiedivisie van Philips. 

Namens eigenaar Royal Properties Group en haar ontwikkeldivisie The House of Development zal het Nederlandse Borgvast optreden als gedelegeerd ontwikkelaar. Borgvast en SebaldInvest hebben gezamenlijk de aankoop geïnitieerd en begeleid.

In 2008 verkocht Philips het terrein aan de Haagse ontwikkelaar Modulus Vastgoed voor een bedrag van 21,5 miljoen euro. De gemeente Hilversum gaf toen aan mee te willen werken aan een bestemmingswijziging die ruimte bood aan ruim 19.000 m2 kantoren en bedrijfsruimten, 130 woningen en 525 parkeerplaatsen. Van die plannen kwam niets terecht. 

 

Reageer op dit artikel