nieuws

Grote stijging transactievolume in Duitsland

Transacties

De zeven grote Duitse steden kenden in 2015 een jaar met het grootste transactievolume sinds 2007. Het transactievolume (exclusief woningen) steeg met bijna 30 procent tot 28 miljard euro.

Berlijn nam het leeuwendeel voor zijn rekening met een bedrag van 7,48 miljard euro. In München ging het om 5,5 miljard euro. De grootste transactie in 2015 was een portfolio op de Postdamer Platz ter waarde van rond 1,4 miljard euro. Koper was hier Brookfield Proptery Partners, verkoper was Savills Fund Management. 

Kantoren waren in 2015 het meest geliefde vastgoed bij beleggers. In München betroffen kantoren 78 procent van de transacties, in Frankfurt 83 procent. De hoeveelheid kantoorruimte in de zeven grote steden steeg vorig jaar met 17 procent. 

Reageer op dit artikel