nieuws

CB&I huurt 18.000 m2 in Haagse Poort Den Haag

Transacties

CB&I, het voormalige ABB Lummus Global, heeft een huurovereenkomst getekend van 18.000 m2 kantoorruimte in Haagse Poort in Den Haag. Dat bevestigt een goed ingevoerde bron.

CB&I huurt 18.000 m2 in Haagse Poort Den Haag

CB&I is nu nog gevestigd in het voormalige Shell-kantoor van 39.000 m2 (bvo) aan de Oostduinlaan, waar de gas- en olie-dienstverlener ongeveer 20.000 m2 huurt. Dat huurcontract eindigt volgend jaar, omdat een groep particuliere beleggers er een luxe woningcomplex wil ontwikkelen.

Begin maart meldde Vastgoedmarkt al dat CB&I op het punt stond elders in Den Haag een huurcontract te tekenen. Betrokken partijen wensten destijds en ook nu geen locatie te noemen. In de Haagse Poort, eigendom van het door vermogensbeheerder Evans Randall gemanagede fonds Haagse Poort, is genoeg ruimte beschikbaar. Huurders Nationale Nederlanden en ING Real Estate hadden of hebben te maken met forse bezuinigingen, terwijl ING Investment Management de verkochte dochter ING REIM als CBRE Global Investors zag verhuizen naar Schiphol vorig jaar.

Waar CB&I terecht komt, is nog niet bekend. De Haagse Poort bestaat uit een kantoorgebouw over de Utrechtse Baan dat over een lengte van 275 meter doorloopt tot de Schenkkade (ING Investment Management) en de Prinses Beatrixlaan (Nationale Nederlanden). CBRE, vastgoedadviseur van Evans Randall, wil geen commentaar geven. Evans Randall kocht het grootste deel van de Haagse Poort (70.000 m2 kantoorruimte, Prinses Beatrixlaan 35) in 2006 overigens van het Duitse KanAm voor 203 miljoen euro.

Reageer op dit artikel