nieuws

Realisatie WFC Experience van start

regios

De realisatie van het World Food Center (WFC) in Ede komt snel dichterbij nu WFC Development, Wageningen University & Research, het bedrijfsleven en de overheid een volgende stap hebben gezet. Zij geven groen licht voor concrete uitwerking van WFC Experience

In deze belevingswereld komen bezoekers op een creatieve en inspirerende manier alles te weten over food, laten de initiatiefnemers weten. Het Amerikaanse BRC Imagination Arts leidt de uitwerking in opdracht van de betrokken partijen. Dinsdag 29 november hebben Albert Heijn, Scelta Mushrooms, DSM, Wageningen University & Research, Albron, gemeente Ede, provincie Gelderland en WFC Development hiertoe een overeenkomst getekend.

In WFC Experience wordt het volledige verhaal over de voedselwaardeketen verteld. Bezoekers ervaren er hoe voedsel wordt geproduceerd, bewerkt, getransporteerd en gegeten. Gezondheid en duurzaamheid in relatie tot voeding zijn belangrijke thema’s. Het experience centre biedt een creatieve belevingsplek met ruimte voor onder meer educatie, wetenschap en entertainment. Bezoekers, naar verwachting 200.000 tot 300.000 per jaar, kunnen er ruiken, voelen, proeven en ondernemen.

BRC Imagination Arts is ingeschakeld om WFC Experience te ontwikkelen. Dit is wereldwijd een gerenommeerd bureau dat grote experience-concepten creëert voor bekende merken, bedrijven, overheden en culturele organisaties. Het bureau ontwierp meermaals het Amerikaans paviljoen op de World Expo. Nu gaat ze voor WFC Experience aan de slag om het verhaal over de voedselwaardeketen op een ongekleurde en eerlijke manier te presenteren. WFC Experience wordt een plek waar Nederland zich etaleert als mondiaal koploper van de agrofoodsector. In het derde kwartaal van 2017 start de realisatie van de eerste fase van WFC Experience.

Het WFC is een initiatief van WFC Development (een samenwerking tussen Green Real Estate en Van Wijnen Groep), gemeente Ede, Wageningen University & Research en Stichting World Food Centers.

Reageer op dit artikel