nieuws

Woningen in voormalig douanekantoor Roosendaal

regios

Sonneborgh-dochter Coresta transformeert het voormalige douanekantoor aan het Kadeplein in Roosendaal naar een appartementencomplex met 56 betaalbare huurwoningen en een commerciële plint.

Dat meldt Sonneborgh op zijn website. Voor de belegger in maatschappelijk vastgoed is dit het eerste project. Het te transformeren gebouw uit 1982 met de naam De Douanier krijgt appartementen tussen de 75 en 100 m2 en huurprijzen van 550 tot 730 euro. Ontwikkelaar van het transformatieproject naar ontwerp van Studio Kaart is dochteronderneming Coresta. BVR Bouw is aangetrokken als aannemer.

De bouw is van start gegaan. De oplevering van De Douanier is in mei 2017 gepland. Eigenaar Peter Schiphorst van Sonneborgh zegt tegen weekblad Cobouw de komende jaren fors te beleggen in zorgvastgoed en betaalbare huurwoningen. ‘Het zijn categorieën waar veel vraag naar is. Nu en in de toekomst.’ Sonneborgh heeft twintig projecten in de pijplijn. (MvL) 

Reageer op dit artikel