nieuws

Vier nieuwe woontorens langs Haagse Waldorpstraat

regios

Langs de Waldorpstraat in Den Haag ontwikkelen Bond Development en Nieboer Schouten drie woontorens van 75 meter en een woontoren van 40 meter. Het vastgoedprogramma wordt gerealiseerd in en op een plint van 290 meter.

Vier nieuwe woontorens langs Haagse Waldorpstraat

Dat zegt Peter van Drunen, oprichter van Bond Development, tegen Vastgoedmarkt. Half september maakte het Haagse stadsbestuur de pers attent op een nieuw woningproject aan de Waldorpstraat. Ingeklemd tussen het spoor en Megastores worden ongeveer 800 woningen gerealiseerd, aldus Den Haag. Het stadsbestuur heeft Bond groen licht gegeven de plannen verder uit te werken. Initiatiefnemer van het project is Peter van Drunen, voormalig ontwikkeldirecteur bij De Groene Groep.

Het plan met de naam Walldorp Triple heeft hij opgesteld met zijn ontwikkelbedrijf Bond Development en Nieboer Schouten naar ontwerp van architect Paul de Ruiter (Amsterdam). De grond – grofweg tussen het Tango-benzinestation en de Calandstraat – is gekocht van de NS. Het aantal van 800 klopt niet helemaal, blijkt uit het programma. Dat voorziet in totaal in 680 tot 780 woningen, afhankelijk van de oppervlakte per woning.  Het project bestaat uit een plint van 15 meter hoog met appartementen, collectieve voorzieningen en publieksfuncties. De plintlengte bedraagt 290 meter. In de plint komen veertig koop- en huurappartementen van 40 tot 100 m2, in de vorm van woonwerk-units, studio’s en maisonettes.

Boven de plint zijn vier woontorens voorzien. Drie torens krijgen een totale hoogte van 75 meter en een wordt 40 meter hoog. De 75 meter hoge torens omvatten elk zo’n 180 appartementen van 55 tot 75 m2 in het sociale en middeldure huursegment. De toren van 40 meter zal bestaan uit 200 studio’s van 25 m2 of 100 studio’s met een oppervlakte van 50 m2. De beoogde doelgroep bestaat uit young professionals, pas afgestudeerden, starters, alleenstaanden, empty nesters en studenten. De geplande bouwstart is september 2017. De oplevering staat eind 2019 gepland.

Als dit project is afgerond, zal de voorheen braakliggende grond tussen het spoor en de Waldorpstraat helemaal zijn volgebouwd. In de richting van station Hollands Spoor hebben Ballast Nedam en Kanters Bouw in 2014 in twee woontorens van 70 meter 600 studentenwoningen gerealiseerd. Langs het spoor aan de Waldorpstraat ter hoogte van Laakhaven-West legt Nu Projectontwikkeling de laatste hand aan zo’n 215 woningen en 5.000 m2 bedrijfsruimte. (MvL)

 

Reageer op dit artikel