nieuws

Start tender deelgebied RijswijkBuiten

regios

De gemeente Rijswijk is 1 september de procedure gestart voor de gronduitgifte, ontwikkeling en realisatie van het woningbouwprogramma in deelplan 18 van Sion in RijswijkBuiten.

Deelplan 18 is nagenoeg het laatste deelplan in het deelgebied Sion, waarvoor een passend woningbouwprogramma ontwikkeld en gerealiseerd dient te worden, stelt de gemeente Rijswijk. 

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. Inmiddels zijn al een aantal woningen ontwikkeld en verkocht. De eerste woningen werden twee jaar gelden opgeleverd. 

De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

De publicatie en documenten zijn te raadplegen op www.TenderNed.nl. In de vervolgfase zullen de drie geschikte marktpartijen met de hoogste grondbieding gevraagd worden een ontwikkelplan voor de locatie op te stellen. Uitgangspunt is dat aan de hoogste bieder in combinatie met een geschikt ontwikkelplan de opgave zal worden gegund, aldus de gemeente. 

Reageer op dit artikel