nieuws

Sloop en nieuwbouw Bossche woonwijk

regios

De geplande sloop en nieuwbouw van 235 woningen in de Bossche wijk Orthen-Links komt op stoom. Het nieuwe Orthen-Links krijgt een dorps en groen karakter en is ruim opgezet.

BrabantWonen is gestart met de sloop van de eerste woningen aan de Margarethalaan en de Hertog Godfriedstraat in Orthen-Links. De komende weken worden alle woningen in fase 1 afgebroken. Als het puin is afgevoerd, wordt het gebied bouwrijp gemaakt. Begin 2017 start Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling met de bouw van de 25 huur- en 36 koopwoningen uit fase 1. Deze zijn naar verwachting in het najaar van 2017 klaar.

Fase 1 is het middengebied van Orthen-Links bestaande uit de Margarethalaan, Van Batenburgstraat, Hertog Godfriedstraat en Orthensedonk. BrabantWonen, Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling en gemeente Den Bosch werken samen aan de wijkvernieuwing Orthen-Links. De 235 woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden vervangen door eengezinswoningen. In totaal komen er evenveel woningen terug, waarvan 70 procent bestemd is voor sociale huur en 30 procent voor koop.

De totale ontwikkeling bestaat uit vier fasen. Naast het vorig jaar opgeleverde appartementencomplex Villa Orthen, met 50 huurappartementen, en de dit jaar opgeleverde 12 eengezinswoningen komen hier nog eens 88 sociale huurwoningen en 68 koopwoningen. Het streven is dat in 2019 de hele wijk vernieuwd is. Van Wanrooij realiseert in opdracht van de woningcorporatie ongeveer twee derde van het woningprogramma. 

Reageer op dit artikel