nieuws

Rotterdamsche School wordt woongebouw

regios

De Rotterdamsche School, een monumentaal schoolgebouw met kapel, wordt getransformeerd naar een woongebouw met 42 appartementen. TransVORM kocht het karakteristieke gebouw van het Albeda College.

Peter Klink, adjunct-directeur bij VORM Ontwikkeling: Prachtig dat we dit schoolgebouw met kapel erin een tweede of misschien wel derde leven kunnen gunnen en het als gemeentelijk monument kunnen behouden voor Rotterdam.’ Klink spreekt met trots over de transformatie van de Rotterdamsche School in de wijk het Oude Westen. Sinds 1932 heeft de Rotterdamsche School onderdak geboden aan verschillende onderwijsinstellingen; de laatste jaren was het eigendom van het Albeda College. Maar nu – verwachte oplevering is het tweede kwartaal van 2018 – maakt de leerfunctie plaats voor een woonfunctie. Op 13 februari 2015 zetten de toenmalige eigenaar, Albeda College, en transVORM uit Papendrecht een handtekening onder de verkoopovereenkomst van het 5.645 m2 grote schoolgebouw, waarmee de weg vrij is voor de transformatie naar 42 appartementen. ‘De cultuurhistorische waarde blijft geborgd. Door de markante vorm van het gebouw krijgt ieder appartement een andere indeling. Hierdoor ontstaan unieke woningen’, aldus Klink.(PvH)

Reageer op dit artikel