nieuws

Palfinger beraadt zich op nieuwbouw Barneveld

regios

Ondanks dat de bouw al is begonnen, is het onzeker of Palfinger Marine Netherlands zich vestigt op bedrijventerrein Harselaar-West-West in Barneveld. Doordat de Oostenrijkse onderneming zich ‘internationaal heroriënteert’, ligt de bouw al weken stil.

Dat bericht de Barneveldse Krant. De reden van de bouwstop is ‘gewijzigd corporate beleid’ van Palfinger, bevestigt VDR Bouwgroep. VDR is ontwikkelaar en bouwer van de nieuwbouw voor Palfinger, die bestaat uit een bedrijfshal van 4.500 m2 en een kantoor van 1.500 m2. Twee weken voor de bouwvak kreeg het bouwbedrijf uit Deventer te horen pas op de plaats te moeten maken met het project.

De onderneming is nu ook gevestigd in Barneveld, aan Ambachtsweg 10 op Harselaar-Oost. De Nederlandse tak van Palfinger zegt ‘in dit stadium geen informatie te kunnen verstrekken’. Palfinger is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hydraulische kranen voor de scheepsbouw en offshore industrie. De hydraulische kranen worden wereldwijd verkocht. (MvL) 

Reageer op dit artikel