nieuws

Oranjerie Apeldoorn gaat op de schop

regios

Standard Life Investments gaat het net gekochte winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn grootschalig renoveren. Ook is de nieuwe eigenaar in gesprek met internationale kandidaat-huurders.

Vastgoedmarkt schreef op 1 september dat Standard Life Investments winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn gekocht heeft voor 50,7 miljoen euro. In een eigen persbericht voegt DTZ Zadelhoff eraan toe Standard Life bij deze aankoop te hebben geadviseerd. Het is de eerste winkelbelegging van Standard Life Investments in Nederland. Het winkelcentrum van ongeveer 20.000 m2 ligt in het hart van het winkelgebied van Apeldoorn. De verkoper is Winkelcentrum Oranjerie Holding.

De huidige huurders van de Oranjerie zijn grote merken zoals Zara, H&M, New Yorker, Didi en Only. Onder het winkelcentrum ligt een Q-park parkeergarage met 560 parkeerplaatsen. Standard Life Investments heeft plannen om op korte termijn de hoogwaardige interne en externe renovatie van het winkelcentrum, dat uit 1993 dateert, uit te voeren. Deze plannen voorzien onder meer in de volledige reconstructie van de entrees. Het doel hiervan is om het gebouw een levendige uitstraling te geven.

Daarnaast komt op de begane grond horeca, naast diverse nieuwe winkels, om de verjonging van het winkelcentrum te bevorderen. Ook zal veel aandacht worden besteed aan de verduurzaming van het winkelcentrum. De onderhandelingen met een aantal vooraanstaande internationale retailers zijn al in een vergevorderd stadium. Zodra de verbouwing is afgerond, heeft Apeldoorn een winkelcentrum met een echte internationale allure.

DTZ Zadelhoff, Delta Development en Dunnett Craven Architects zijn ingeschakeld voor dit herontwikkelingsproject. DTZ Zadelhoff adviseerde Standard Life Investments bij het sluiten van deze transactie. DTZ Zadelhoff is ook verantwoordelijk voor zowel het commerciële asset management als het dagelijkse property management van het winkelcentrum. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur en Royal HaskoningDHV als technisch adviseur van de koper. Shamrock Vastgoed trad op als commercieel adviseur van de verkoper, en Houthoff Buruma als juridisch adviseur.

Reageer op dit artikel