nieuws

Oplevering 364 studentenstudio’s Zeeburgereiland

regios

Van Wijnen Midden heeft op Zeeburgereiland een studentencomplex met 364 studio’s officieel opgeleverd aan IC Netherlands en Duwo.

Laurens Ivens, wethouder bouwen en wonen, heeft het pand op 15 september geopend. De eerste studenten waren al deze zomer in het gebouw getrokken. Het gebouw genaamd Smiley ligt vlak voor de Piet Heintunnel. Het ontwerp van het complex aan de Kees Broekmanstraat is van Studioninedots. Zeeburgereiland ontwikkelt zich rap tot een hoogstedelijk stuk Amsterdam. De vraag naar studentenwoningen wordt hier opgelost op het 134 meter lange kavel aan de IJburglaan. 

De oppervlakte van de studio’s varieert van 18 tot 29 m2 met een eigen keuken, badkamer en toilet. De gemiddelde maandhuur ligt tussen 324 euro voor de kleinere studio’s en 360 euro voor de grootste; dit is inclusief kosten voor water, elektra, verwarming, TV en internet en na aftrek huurtoeslag.

In de zomer van 2014 sloten IC Netherlands en Duwo een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van deze studentenwoningen. IC Netherlands koopt het complex. De studentenhuisvester heeft de woningen verhuurd en zorgt voor het beheer van het gehele complex. Smiley is het eerste project dat in deze samenwerking is opgeleverd. Van Wijnen Projectontwikkeling Midden heeft het project samen met IC Netherlands ontwikkeld.

Reageer op dit artikel