nieuws

Hoogste punt Rhenus-nieuwbouw in Son

regios

Het hoogste punt van Rhenus Contract Logistics op het bedrijvenpark Ekkersrijt in Son. Het distributiecentrum voor de Duitse logistieke dienstverlener krijgt een totale oppervlakte van 85.000 m2.

Dat laat ontwikkelaar Dokvast weten in een persbericht. De eerste fase, die bestaat uit 50.000 m2, wordt in februari 2017 opgeleverd. De tweede fase omvat 35.000 m2 en zal in een later stadium worden uitgevoerd. Met de komst van het nieuwe logistieke complex breidt Rhenus zijn opslagcapaciteit in Son verder uit. Het bedrijf vestigde zich drie jaar geleden al op het oostelijke gedeelte van bedrijvenpark Ekkersrijt in een distributiecentrum met een omvang van 60.000 m2, eveneens een ontwikkeling van Dokvast.

De uitbreiding is nodig, omdat Rhenus Contract Logistics in Nederland in vijf jaar tijd is verdubbeld op onder meer het gebied van health-, tech- en mediaproducten. Naast de opslag van deze producten zal in het pand ook speciale geconditioneerde opslag van medische uitrusting plaatsvinden. Het nieuwe complex komt op een terrein van 12 hectare. Habeon Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

In samenwerking met Heembouw wordt het distributiecentrum in slechts zeven maanden volgens de lean-methode gerealiseerd. Voor het duurzame pand wordt een hoge Breaam-score geambieerd. Er zal onder meer gebruik worden gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. 

Reageer op dit artikel