nieuws

Herontwikkeling Bossch winkelgebied vertraagd

regios

De geplande herontwikkeling van winkelstrip Stoa aan het Burgemeester Loeffplein in Den Bosch loopt minstens een half jaar vertraging op. Ontwikkelaar Top Vastgoed moet het plan van de gemeente beter afstemmen met andere vastgoedeigenaren en –projecten.

Dat blijkt uit berichtgeving in het Brabants Dagblad. De winkelstrip in het Bossche centrum van 3.600 m2 met onder meer Intersport, Sissy Boy en Jack en Jones is ontwikkeld door Multi Vastgoed en eigendom van Aberdeen. Dit Britse fonds heeft Top Vastgoed in februari aangesteld om het winkelcomplex grondig te herontwikkelen. Volgens Patrick van Lammeren, mede-directeur van Top Vastgoed, functioneert het complex niet optimaal, hoewel er voldoende vraag is naar winkels.

Top Vastgoed zou de winkels zelf herontwikkelen. De ontwikkelende winkelbelegger gaat op verzoek van de gemeente nu echter een integraal plan met andere eigenaren en ontwikkelaars maken. Daartoe is een projectteam opgestart samen met de eigenaar van het tegenovergelegen pand, waarin onder meer de ANWB zit en met bouw- en vastgoedbedrijf Heijmans. Heijmans ontwikkelt met AM op het nabijgelegen GZG-terrein het project Gasthuiskwartier. De partners transformeren dit ruim 5 hectare grote voormalige ziekenhuisterrein naar een woon-,winkel-, werk- en verblijfsgebied.

In de eerste fase van Gasthuiskwartier zijn 120 woningen gepland. Ook is 6.000 m2 nieuwe winkelruimte langs de Tolbrugstraat voorzien, tegenover winkelcentrum Arena.  AM en Heijmans willen dit winkelmetrage echter terugbrengen. Van Lammeren denkt dat een nieuw integraal plan, waarbij rekening wordt gehouden met dit project, de bestaande winkelgebieden en het ANWB-pand, over een half jaar gereed kan zijn. (MvL)

Reageer op dit artikel