nieuws

Duwo levert Leids studentenproject op

regios

Duwo heeft een studentencomplex aan de Langebrug in het centrum van Leiden opgeleverd. Het gaat om een nieuwbouwcomplex met 216 kamers en gedeelde voorzieningen.

Dat heeft de studentenhuisvester bekendgemaakt. De studenten zijn er aan het begin van het nieuwe studiejaar in september ingetrokken. Het omgevingsterrein wordt nog afgewerkt. In november is de officiële opening. De bouw van het studentencomplex begon in maart 2015. De (kale) huurprijzen liggen tussen 252 en 275 euro. De in het centrum gelegen locatie van het nieuwe studentencomplex kent een lange geschiedenis.

In het verleden stond hier de oude St. Petruskerk, die in 1933 afbrandde. Nadien stonden er panden van Sociale Zaken en de brandweerkazerne. Na de sloop daarvan werd archeologisch onderzoek op het terrein uitgevoerd en kon de nieuwbouw door Duwo beginnen. In de nieuwbouw zijn originele kerkdeuren meegenomen die als ornament in de gang zijn geplaatst en is de gevel van de oude kerk herbouwd. Het project werd ontworpen door Dick van Gameren Architecten en uitgevoerd door Van Rhijn Bouw. Eerder herontwikkelde Duwo aan de Langebrug al een rijksmonument naar 35 studentenstudio’s.

Reageer op dit artikel