nieuws

Den Haag meldt bouwstart Rotterdamse baan

regios

De eerste concrete bouwwerkzaamheden voor de aanleg van de Rotterdamse baan en de Victory Boogie Woogietunnel zijn begonnen. De tunnel die loopt van Voorburg tot halverwege de Binckhorst moet in de zomer van 2020 gereed zijn voor gebruik.

Op het terrein van de Rotterdamse baan in de Vlietzone bij Drievliet heeft wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling Kerngebieden) op 13 september de eerste paal geslagen voor de startschacht. Eind 2017 is deze enorme bouwkuip klaar en wordt de tunnelboormachine opgebouwd. In januari 2018 begint de boormachine aan zijn ondergrondse werk. In een jaar tijd worden dan twee tunnelbuizen geboord, die samen de Victory Boogie Woogietunnel vormen.

De Rotterdamse baan is het grootste infrastructurele project van Den Haag, verklaart wethouder Revis. ‘Dat wordt steeds zichtbaarder. Als je als stad aantrekkelijk wilt zijn, dan moet je ook bereikbaar blijven. Met de Rotterdamse baan kan Den Haag de groei van het autoverkeer opvangen, doordat het verkeer van en naar de snelwegen zich beter kan verdelen. Hierdoor staan we straks minder in de file op de Utrechtsebaan. De Rotterdamse baan heeft ook een aanjaagfunctie voor de totale gebiedsontwikkeling van de Binckhorst.’

In de laatste maanden van 2016 wordt niet alleen begonnen met de bouw van de startschacht. Ook de reconstructie van de Laan van Hoornwijck en de aanleg van een nieuwe verbinding in het knooppunt Ypenburg gaan van start. In de Binckhorst wordt ook een groot werkterrein ingericht, waar de komende periode de ontvangstschacht voor de tunnelboormachine wordt gemaakt.

Reageer op dit artikel