nieuws

BPD: bouwstart zeventig woningen Lent

regios

BPD en Trebbe melden de bouwstart van zeventig woningen in de Nijmeegse uitbreidingslocatie Lent. De woningen zijn verdeeld in de projecten Stadszicht en De Steltse Hof in wijk De Stelt.

Dat schrijft BPD in een persbericht. De bouw ging op 2 september van start. Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen boorde de eerste funderingspaal. Project Stadszicht bestaat uit 57 woningen en De Steltse Hof omvat dertien woningen. In het hofje komen vrijstaande, twee-onder-één-kap-, hoek- en tussenwoningen met een woonoppervlakte van 160 tot 198 m2. In project Stadszicht realiseren BPD en Trebbe vrijstaande, twee-onder-één-kap- en rijwoningen met een woonoppervlakte van 134 tot 171 m2.

De Stelt is de nieuwste wijk van Lent. De Stelt ligt ten zuiden van het oude dorp, tussen de bestaande bebouwing en de Waal. Wethouder Velthuis stelt dat in korte tijd bewoners van Nijmegen en Lent het nieuwe rivierpark in de Waal al in hun hart hebben gesloten. ‘De woningen die nu in De Stelt gebouwd worden, bieden de kans om te wonen in een prachtig rivierlandschap vlakbij het levendige stadshart van Nijmegen. Marcel Trienen zegt namens BPD en Trebbe dat de vraag groot is. ‘De belangstelling voor wonen in Lent heeft onze verwachtingen overtroffen en is opvallend in de aantrekkende woningmarkt zoals wij die landelijk ervaren.’

Reageer op dit artikel