nieuws

Bouwstart woningproject Sustay in Nieuwegein

regios

De bouw van veertig levensloopbestendige huurappartementen in Nieuwegein is op 15 september officieel gestart. De appartementen liggen in de wijk Jutphaas Wijkersloot aan de Van Reeslaan.

ASR Dutch Core Residential Fund koopt de woningen van ontwikkelaar Sustay, meldde ASR Vastgoed Vermogensbeheer al in februari. Het appartementengebouw is ontwikkeld door Sustay, een ontwikkelaar van huurwoningen uit Utrecht. Het gebouw is ontworpen door Bureau 070 uit Den Haag en wordt gerealiseerd door Thunnissen Bouw uit Heemstede. De appartementen zijn een belegging van het ASR Dutch Core Residential Fund. De verhuur van de woningen start medio december.

Op het dak van het appartementengebouw worden 130 zonnepanelen geplaatst. Door deze en andere duurzaamheidsmaatregelen zullen de energiekosten van de huurappartementen laag zijn. Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund, noemt de huurappartementen een goede aanvulling op het bestaande aanbod aan huurwoningen in Nieuwegein. ‘We zien dat er in Nieuwegein behoefte is aan huurwoningen voor senioren. Op deze doelgroep richten we ons dan ook bij de verhuur van deze appartementen.’

Reageer op dit artikel