nieuws

Bouwstart 146 woningen Connexxion-terrein Haarlem

regios

Hoorne Vastgoed meldt de officiële bouwstart op 19 september van woningbouwproject de Remise aan de Leidsevaart in Haarlem. De ontwikkelaar realiseert op het voormalige Connexxion-terrein 146 eengezinswoningen.

Bouwstart 146 woningen Connexxion-terrein Haarlem

Die zijn allemaal verkocht, aldus Hoorne Vastgoed. Dat geldt ook voor 28 door Pré Wonen ontwikkelde appartementen. De bouw door Dura Vermeer vindt in fases plaats en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 gereed zijn. Een belangrijk onderdeel van het project vormt de eerder afgeronde vernieuwing van de 3.500 vierkante meter grote Vomar Voordeelmarkt met 125 parkeerplaatsen op het dak en 127 in de Stephensonstraat. 

De Remise is een binnenstedelijke ontwikkeling aan de rand van het Haarlemse stadshart. Die kwam mede op basis van overleg met omwonenden, de gemeente Haarlem en de toekomstige bewoners tot stand. Veel van hun wensen zijn verwerkt in het definitieve plan. Zo is bij het ontwerp van de woningen en appartementen rekening gehouden met een zo laag mogelijk energieverbruik. Dat resulteerde in het energielabel A++ (groen en zéér zuinig).

De naam van de wijk verwijst naar de in 1899 gebouwde tramremise van de Eerste Nederlandse Electrische Tram Maatschappij (ENET) op het terrein. In de jaren zestig bouwde busmaatschappij NZH na de sloop van de tramremise een grote buswerkplaats plus kantoren op het terrein. Na het opgaan in 1999 van de NZH in Connexxion verhuisden de bussen naar bedrijventerrein de Waarderpolder in Haarlem. Voor het aan twee kanten door woonwijken omgeven terrein tussen de Leidsevaart en de Stephensonstraat begint nu een nieuw leven. (MvL)

Reageer op dit artikel