nieuws

Boot&Co bouwt hotel in Houthaven Amsterdam

regios

Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelcombinatie IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group geselecteerd voor de ontwikkeling van een hotel op kavel 3e. Kavel 3e ligt op Reval-eiland, één van de zeven toekomstige eilanden in de Houthaven. Op 1 september 2016 is de optieovereenkomst tussen alle partijen getekend.

De naam Boot&Co verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was. Met BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige Amsterdamse School-uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten. Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een epc van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. De Breeam-ambitie is Excellent. Het hotel krijgt 82 ruime hotelappartementen. In het hotel komen ook een fitness en zwembad. Onderdeel van dit hotelconcept is een uitnodigende horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel. Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond zijn verder een restaurant en loungeruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel