nieuws

Boek over stadsherstel Amsterdam

regios

Half september 2016 verschijnt het boek Amsterdam Herstelt over de restauratieactiviteit van Stadsherstel Amsterdam.

Dankzij Stadsherstel Amsterdam, opgericht in 1956, is bij de naoorlogse vernieuwingsgolf de historische binnenstad van Amsterdam behouden en ondertussen geworden tot de huidige levendige metropool. Inmiddels is Stadsherstel niet alleen meer werkzaam in de binnenstad maar is de Stelling van Amsterdam haar gehele werkgebied geworden en adviseert ze ook in binnen- en buitenland. De Stadsherstelformule is succesvol en een voorbeeld voor vele andere erfgoedredders. Dat was één van de redenen om een handzaam boek te realiseren voor liefhebbers van de stad. Fred Feddes, journalist en groot Amsterdamkenner, schreef het inleidende hoofdstuk waarin hij op een zeer treffende wijze het belang van Stadsherstel in beeld brengt aan de hand van één enkel pand, waarna een selectie van de 600 verschillende Stadsherstelmonumenten de revue passeren. Het boek telt 608 pagina’s en kost 29,50 euro. ISBN 978 9461 400 57 4.

Reageer op dit artikel