nieuws

Amsterdam op zoek naar meer hoogbouwlocaties

regios

Om tot 2025 aan de woningvraag te kunnen voldoen, moet Amsterdam meer inzetten op hoogbouw. Deze motie heeft de Amsterdamse gemeenteraad op 14 september aangenomen, schrijft het Parool.

Amsterdam op zoek naar meer hoogbouwlocaties

De motie volgde tijdens een debat over Koers 2025, waarin een woningbouwproductie van 50.000 tot 2025 tot doel wordt gesteld. Deze beleidsnota uit het coalitieakkoord van 2014 is inmiddels achterhaald. Amsterdam mikt nu op een aantal van 70.000. Een meerderheid van de gemeenteraad acht een dergelijk aantal alleen haalbaar als op meer locaties hoogbouwprojecten komen. Een locatie die begin dit jaar bekend werd gemaakt is de Sluisbuurt op Zeeburgereiland. Hier staat Amsterdam (woon)torens tot 150 meter hoog toe.

De gemeenteraad wil dat er nog actiever werk wordt gemaakt van nieuwe hoogbouwprojecten in Amsterdam. De raad heeft het stadsbestuur in de motie opgeroepen de komende maanden met concrete, nieuwe locaties te komen. Naast hoogbouw gaat Amsterdam ook op zoek naar industrie- en bedrijventerreinen die getransformeerd kunnen worden naar woninglocaties. Ook verdichting is nodig, onder meer door oude woningen te slopen en er meer voor terug te bouwen. (MvL)

Reageer op dit artikel